Pentagon-tanácsadó: Kijev veresége után ez igenis jár Magyarországnak

2024. április 24. 09:24

Douglas McGregor szerint elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket a történelmi szálakat figyelembe véve. A románokat viszont kifelejtette az egyébként teljesen képtelen forgatókönyvéből.

2024. április 24. 09:24
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök

Nyitókép: Getty Images/Andrei Pugnovschi

Kijev veresége a Moszkvával folytatott konfliktusban alapjául szolgál majd a köztársaság Oroszország, Fehéroroszország, Lengyelország és Magyarország közötti felosztásáról szóló tárgyalásoknak – véli Douglas McGregor, a Pentagon vezetőjének korábbi tanácsadója.

Hogy a lengyelek, a magyarok vagy a fehéroroszok úgy döntenek-e, hogy párbeszédet kezdeményeznek Moszkvával az országaikhoz történelmi szálakkal kötődő ukrán területekről, azt nem tudni, de az ukrán állam és fegyveres erőinek elkerülhetetlen összeomlása kétségtelenül alapjául fog szolgálni az ilyen megbeszéléseknek

– idézi a Gazeta a szakértőt, aki kihagyta az egyenletéből a románokat, pedig az ilyen vad elméletekben ők is szerepet kapnak általában.

Fontos hangsúlyozni, hogy az ehhez hasonló forgatókönyveknek semmiféle valóságalapjuk nincs, a magyar kormány pedig a háború kitörése óta ezerszer jelezte már, hogy semmiféle területi követelése nincs, maximálisan tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:12
🍓 ️ ­­I­­g­a­­­z­­­i n­i­­m­­­f­­o­­­m­­­á­­n­­i­á­­­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
wyatt83
2024. május 13. 14:55
Úgy hiányzik az a keleti régió visszacsatolása mint szar a zsebbe.
Jack Reynor
2024. április 26. 19:33
Kárpátalját vissza kell csatolni Magyarországhoz. A latorállam már rég szétesett, csak virtuálisan létezik. A Galíciából betántorgók kazárok sajnos majdnem tönkretették a 19. században becsületes népét, de még ma is Magyarországot választanák a ruténok, ha megkérdeznék őket.
Cyklon
2024. április 24. 21:34
A háború végén mindnyájan más táncot járunk. Egyedül az oroszok, akik nem kell alkalmazkodjanak senkihez, mert ők döntenek mint győztesek és meghatározzák a régió sorsát. Kinek a kezében az olló, az vágja a posztót.Tény , hogy Románia ellenséges szomszédoktól lesz körülvéve, úgy mint Magyarország a trianoni rablás után. A NATO gyenge lábakon áll majd Amerika nélkül, ő nem ártja bele magát, csak proxikkal háborúzik, mert így dől a lóvé. Nem fog történni nagyobb meglepetés, mint a trianoni diktátum.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!