Rögtön két baleset: kifogott az autósokon a turbókörforgalom (VIDEÓ)

2024. május 06. 08:12

Gyakorlatilag rögtön egymás után történt pontosan ugyanott a két baleset.

2024. május 06. 08:12
null

Nyitókép: Képernyőkép

„Pörgés-forgás-csattanás” felvezetéssel közölt videót a Magyar Közút Zrt. A 11-es főút és az M0-s autótút csomópontjában található úgynevezett turbó körforgalomról, ahol két sávon, jelzőlámpás irányítás mellett halad a forgalom. 

Az első esetnél alacsony sebesség mellett kezdett – nem szándékosan – driftelni egy kisebb személyautó, kicsúszott, táblát, jelzőlámpát is kidöntött. A Magyar Közút munkatársai a helyszínre siettek, hogy helyreállítsák a megrongált forgalomtechnikai berendezéseket, amikor a szemük láttára történt újabb baleset. Noha csak az M0-s felé vehette volna az irányt, Szentendre irányába fordult a külső sávból egy személyautó, és a belső sávban haladó kisteherautó elé kanyarodott.

Az esetről készült videót itt tekintheti meg:

 

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­I­­­g­­a­­z­­i n­i­m­­f­­o­­m­á­­n­­i­­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
nemecsek-3
2024. május 06. 13:35
Hiányolom a kiegyenlített tájékoztatást. A Magyar Közút ZRT véleményét láttuk, én meg azt a véleményt is szeretném látni mikor lesz már megkérdezve a magyar közút a saját működéséről, mert kínosan felháborító ahogy mindenben kikerülik ill. másra, közlekedőkre kenik a saját felelősségrészüket. Példák százait tudom sorolni a közút által elkövetett baromságokról. Közlekedő tévedhet, elnézhet, ugyanezt egy közútnál a közlekedési specialistáival mérnökeivel biztonságtechnikai szakértőivel közlekedési pszichológusaival biztonságtechnikai szakértőivel a munka elvégzésére rendelkezésre álló időnagyságrend mellett ami picikét több mint az autós rendelkezésére álló másodperces nagyságrendbe tartozó döntési idő nem megengedett, de egyetlen egy ügyet nem láttam, ahol be lett volna vonva a közút, hogy minden tőle elvárhatót megtett-e ami befolyásolhatta pl egy baleset létrejöttét, kimenetelét.
Silcon
2024. május 06. 09:35
Győrben két ilyen is van, kellett egy kis idő, mire megszokták. Most is figyelni kell, hogy ki mozog bizonytalanul, mert váratlanul sávot válthat. @Szerintem: Aki régebben szerzett jogsit, még nem tanulta. Egy hagyományos körforgalomban, még ha kétsávos is, bárhol kihajthatsz, egy turbó vagy spirális körforgalomban a behajtáskor nagyjából eldől, hol jössz ki. A rontás egy sima helyszínen nem gond, továbbmész, megfordulsz, visszajössz és akkor már tudod, hogy mi a helyzet. Akkor van gond, ha a külső sávba keveredsz és az záróvonallal lehatárolva szépen felvisz egy autópályára, neked meg nincs matricád. Ezen azért páran pánikolnak. @contractor-2 "egy 3 perces ismeretterjesztő reklámot": ment a +. Az alternatíva az időnként megismételt KRESZ vizsga lenne.
Mindenhova
2024. május 06. 09:35 Szerkesztve
Akinek el kell magyarázni a kettős, többes körforgalom használatát (mert zsigerből képtelen a helyzetet felismerni) annak szerintem mégsem elmagyarázni kellene, hanem a jogosítványát bevonni. 1. Ma már az ember nem tervez útvonalat, csak kocsiba ül és halad. 2. A GPS-t sem használja, mert Ő aztán mindent is tud... 3. ...amikor meg kiderül, h. nem tud, akkor rendszerint a másik a hibás. (szerinte) 4. Több embernek van jogosítványa mint ahány ember alkalmas lenne a közlekedésben való részvételre. 5. Mivel mindezt lehetetlen kiszűrni, még nagyon sokágig emberek milliói fognak meghalni az utakon. Évente körülbelül 1,35 millió ember hal meg autóbalesetben világszerte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!